Новини


Информация за актуалните събития

Успехът и наследството във WELLA Professionals


Вече 140 години, Wella Professionals разработва иновации и услуги в областта на продуктите за коса, които отключват творческите вдъхновения на фризьорите. Историята на марката започва през 19-ти век в Германия със страстта и уменията на стилист-коафьора Франц Щроер. През 1872 г. той се премества в Париж, за да се запознае с последните модни тенденции във фризьорството. А през 1880 г. основава своя собствена компания, която изработва тюлове за перуки. Стремежът за новаторство го провокира да създаде през 1890 г. първите водоустойчиви перуки, които позволяват на кожата на скалпа да „диша“, а през 1894 г. първият завод Wella заработва с пълна пара в град Ротенкиршен, Източна Германия (Саксония). Малко след това, към компанията се присъединяват и синовете на Франц Щроер.

През 1927 г., в периода на „Великият Гетсби“, компанията реагира инстинктивно на женските желания за красива коса и ги удовлетворява като лицензира, разработва и предлага първия къдрин за перманентни къдрици с името Wellin. “Вълните на Wella” се превръщат в тотален хит, заливат масовия вкус и започват да се предлагат във всички фризьорски салони.

Това е компанията, която е основен доставчик на продукти за грижа за косата, с пълно портфолио, с обучения за фризьори и собствено списание предназначено за коафьорите. Така светът вижда за първи път употребата на логото на Wella.

Днес марката Wella продължава да следва традициите, но и непрестанно работи в посока на иновациите. Боята за коса Illumina налага нов стандарт в боядисването. „Марката на вълната“ подкрепя младите творци и таланти, дори партнира с UNICEF. Креативността на стилистите може да се види на конкурсите TRENDVISION или на наградите ITVA. Затова фризьорите я обожават, а тя достойно е заела най-специалното място- онова в сърцата на коафьорите и лоялните клиенти.  

Орбико Бюти България се гордее да има в портфолиото си бранд с толкова дълбоки и устойчиви традиции, съумял да запази страстта си за иновации.

FB Wella Professionals Bulgaria

IG Wella Professionals Bulgaria

ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ С КОЛКО РАЗЛИЧНИ МАРКИ РАБОТИМ?


Открийте повече информация за марките, които дистрибутираме.

Повече информация