Новини


Информация за актуалните събития

Converse


През 1908 година Младият Маркис М. Конвърс стартира собствена компания със специално изработено за зимата облекло за мъже, жени и деца. После продължава с платнени обувки за тенис. Впоследствие, по време на годините, в които се формира любовта към баскетбола, Converse изобретява баскетболната обувка AllStar, като с това запалва съществуващата вече един век любовна афера на американците с този спорт.

Междувременно, подкрепен от Converse, Чък Тайлър, най-вдъхновеният, надежден и неуморен поддръжник на играта се заема да привлече още хора към този спорт. Постепенно Converse започва да прави баскетболни обувки за най-известните отбори на страната, които са познати с това, че внасят импровизаторски стил, в който са заложени конкурентна игра и дух на единство. Пионерите на играта от „старата щкола“, които са играли с обувките Converse, поставят стандарта, към който всички останали се стремят.

Марката пуска производство серии облекла, обувки и аксесоари за професионален спорт – баскетбол, тенис, футбол, борба и други спортове. Висококласни атлети избират именно Converse.

Интересът на нацията към баскетбола нараства, а Converse и баскетболът стават синоними след като обувките на Чък Тайлър AllStar ® навлизат масово в професионалния спорт, в колежите и на игрищата в гимназиите в цялата страна. Едновременно с това рекордното производство  на марката й спечелва знакът Е, знак, обозначаващ отличие в Съединените щати. Холивуд помага на вече всеизвестната марка Чък Тейлър AllStar (“Chucks”, “Cons”) да излезе извън ареала на този спорт и да стане неразривна част от американската попкултура, като джинсите и содата.

През 80 и 90 те години на 20 –ти век, Converse инвестира в изследвания на биомеханиката сред атлетите, водещи до технически напредък и ново поколение обувки за професионална игра. Списъкът на легендарни мъже и жени атлети, които носят Converse,  расте. Междувременно обувките на AllStar на Чък Тайлър продължава да бъде стълб на американската култура.

През 2002 година марката е продала повече от 750 млн чифта Чък Тейлър в 144 страни от неговия дебют през 1923 година.

От януари 2020 г., CONVERSE стана част от лайфстайл портфолиото на Орбико Бюти България.

ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ С КОЛКО РАЗЛИЧНИ МАРКИ РАБОТИМ?


Открийте повече информация за марките, които дистрибутираме.

Повече информация